Hääkuvaus ja hääkuvaaja ovat asioita, joita ei kannata minuutissa päättää. Valokuvaajat ovat usein konkreettisin asia, joka häistä jää käteen. Siksi valokuvaajaksi kannattaa valita kuvaaja, jonka tyylistä pitää ja johon kokee voivansa luottaa.

 

Asiansa osaava hääkuvaaja tuntee häiden rakenteen, omistaa pelisilmää ja tietää, mitkä asiat kuvataan. Hän osaa tarvittaessa ohjata kuvissa ja on parhaimmillaan hyvinkin luova. Hän saa myös olonne tuntemaan parhaansa mukaan hyväksi esimerkiksi potrettien aikana. Et arvaakaan, kuinka usein kuvaaja kuulee lauseen "ei me osata olla kuvissa!". 

Millainen tarjoamasi palvelu on?

Haluan kuvaajana tarjota sinulle mahdollisimman kattavan ja turvallisen kokemuksen kuvauksesta sekä kaikesta siihen liittyvästä prosessista.

Voimme ennen päätöstäsi kuvauksesta soitella tai tavata vaikka piikkiini kahvilla.

Jos haluat minut edelleen kuvaajaksi, teemme hääkuvauksesta sopimuksen sähköisesti.

Noin kuukausi-pari ennen häitä on aika kuvauspalaverin, jossa käydään läpi päivän aikataulut, käytännön asiat, toiveet ja kysymykset. Minuun saa aina olla yhteydessä sähköpostilla tai jopa WhatsAppilla - en häiriinny siitä.
Haluan prosessin aikana myös kuulla hieman teistä myös ihmisinä - haluan jollain tasolla tuntea kuvattavani.  Minulla on tärkeää kohdata ihmiset ihmisinä.

Itse hääpäivänä teidän ei tarvitse murehtia. Ohjaan kuvauksissa kyllä - joko paljon ohjeita antaen tai jättäen teille enemmän tilaa.

Yleensä osaan yhdistää näitä molempia. Pyrin läsnäolollani tekemään kuvauksista mahdollisimman mukavan tilanteen, vaikka se jännittävää onkin. Usein kuvaustilanteessa hääpari rentoutuu silminnähden ja ohjausta ei välttämättä tarvitse niin paljoa!

Hääpäivän jälkeen lähetän yleensä seuraavana päivänä maistiaisia hääpäivältä. Kuvat tulevat teille nettigalleriaan, jossa ne ovat kauniisti esillä ja helposti ladattavissa.

Koko prosessin ajan olen aina käytettävissänne.

Mitä minun tulee ottaa huomioon hääpäivänä?

Moni pohtii, kuinka kauan aikaa potretteihin kannattaa varata aikaa. Itse suosittelen 1,5-2 tuntia; vähintään tunti ja aina enempi on parempi. Varsinkin jos tarkoituksena on kuvata useassa lokaatiossa, kannattaa aikaa varata tarpeeksi.

Potretit otetaan noin 85 prosentissa tapauksista ennen vihkimistä, jolloin aikaa on yleensä käytettävissä enemmän. Myös vihkimisen jälkeen onnistuu, mutta tällöin vieraille kannattaa varata jotain viihdykettä kuvauksen ajaksi!

Illalla minulla on erityisesti kesällä tapana ottaa vielä ilta-auringossa tai auringonlaskussa muutamat kuvat. Jos sellainen kiinnostaa, niin sille kannattaa oma pieni rakonsa tehdä. Iltakuvauksessa ei mene kauaa ja yleensä se tehdään hääpaikalla.

Millainen olet kuvaajana? Millainen kuvaustyylisi on?

Olen ihmisenä mukava, rento ja huumorintajuinen.  Olen kuullut useilta, että ihan kuin joku vanha tuttu olisi tullut kuvaamaan. Minulta saa myös kysyä epäröidessä melkeinpä mitä tahansa. En tee itsestäni häissänne isoa numeroa.  Saatan tulla ehdottamaan, että mennäänkö nyt ottamaan pari kuvaa, ulkona on niin kaunista. Yleensä silloin kannattaa mennä.

 

Kun kuvaan hääjuhlaa, olen monien mukaan huomaamaton - mikä on hyvä asia, sillä tällöin vieraat eivät häiriinny kuvaamisestani.

Kuvaustyylini on lämmin ja vahva, jossa yhdistyy tarinallisuus, dokumentaarisuus ja vahva tunnelma.  Tärkeintä minulle on luoda eheä tarina, joka kuvaa Teidän päiväänne autenttisesti ja uniikisti.
 

Missä potretit kuvataan ja kuka päättää lokaation?

Kuvauspaikan mietintä on usein "häistä riippuvaista", mutta hyvin usein ehdotan itse paikkoja tai lähden varta vasten niitä etsimään. Joskus pariskunta osaa myös itse ehdottaa paikkaa, mutta haluan joka tapauksessa

nähdä paikan aina mahdollisuuksien mukaan omin silmin, jotta osaan olla varautunut. Suunnittelen nykyisin aina kuvaukset etukäteen, joten paikan tunteminen etukäteen on tärkeää - näin kuvaukset sujuvat jouhevasti ilman "öö-meininkiä". Joskus on mukava myös antaa tilaa improvisoinnille. Jos joku paikka on hääparille erityisen tärkeä, otan sen tietysti huomioon.

Onko mahdollista hääkuvat ottaa ennen varsinaista juhlapäivää?

Ehdottomasti on! Itse asiassa suosittelen sitä aina, jos sellainen on mahdollista. Näin kuvien ottamiseen on enemmän aikaa ja rauhaa ilman hääpäivän luomaa kiirettä. 

Onko sinulla jotain vinkkejä meille?

Rentoudu! Muista rentoutua! Hääpäiväsi on kerran elämässä ja ikimuistoinen - muista itse nauttia siitä. Muut ovat siellä huolehtimassa asioista teidän puolestanne. Monilta olen kuullut sanottavan, että päivä toden totta menee nopeasti ohi, joten nauti, nauti, nauti!

 

Mitä sinun tulisi tietää hääkuvauksesta?